Przystawki
Zimne przystawki:
Oliwki zielone/czarne
13,00
Greckie kiszone papryczki
15,00
Papryczki pfefferoni
15,00
Mix sałat
20,00
* Fasola pieczona w sosie pomidorowym po grecku
ze świeżym ogórkiem doprawiony czosnkiem, koperkiem i oliwą extra vergine
ze świeżym ogórkiem doprawiony czosnkiem, koperkiem i oliwą extra vergine
16,00
Tzatziki grecki jogurt ze świeżym ogórkiem doprawiony czosnkiem,
koperkiem i oliwą extra vergine
20,00
Ser feta podawany z czerwoną cebulka, oliwą extra vergine
skropiony sosem balsamicznym
25,00
* Taca zimnych przekąsek dla 2 osób
70,00
Ciepłe przystawki:
* Pieczony ziemniak
podawany z sosem tzatziki
podawany z sosem tzatziki
27,00
Panierowany żółty ser
smażony na głębokim oleju podawany z dressingiem jogurtowo-czosnkowym
25,00
Panierowany ser feta
smażony na głębokim oleju podawany z żurawiną konfitura
smażony na głębokim oleju podawany z żurawiną konfitura
30,00
* Ryż zawinięty w liście winogron
podawany na ciepło z dipem aioli (6 sztuk)
podawany na ciepło z dipem aioli (6 sztuk)
28,00
Duszone pieczarki z cebulą
W sosie śmietanowym, podawane z jajem
27,00
Chrupiace krążki z kalmara w panierce
marynowane w limonce podawane z sosem tzatziki
marynowane w limonce podawane z sosem tzatziki
30,00
* proszę zapytaj nas o to danie, ponieważ nie zawsze jest dostępne w menu
Menu
Tawerna Point
TAWERNA POINT
75 61 61 408
Zapraszamy
piątek 15.00 - 22.00
sobota 14.00 - 22.00
niedziela 14.00 - 21.00
(poniedziałek - czwartek nieczynne)
Kuchnia przyjmuje zamówienia
do 30 minut przed zamknięciem
do 30 minut przed zamknięciem